An pagkakaiba han mga rebisyon han "São Paulo (estado)"

Content deleted Content added
No edit summary
Bagis 3:
[[Paypay:Brazil State SaoPaulo.svg|right|thumb|Mapa kun ngain nahimutang an estado han São Paulo]]
An '''São Paulo''' amo in usa ka estado ha nasod han [[Brasil]]. An ulohan hini amo an syudad han [[São Paulo]].
 
== Economia[modifica | modifica el codi] ==
Estat més desenvolupat del país, representa més de 30% del Producte Intern Brut brasiler. L'estat té com base principal de seva economia la indústria (metal·lúrgia, mecànica, automòbiles i les seves peces, equipaments mecànics, electrònics, telecomunicacions, productes químics, plàstics, alcohol, aliments...), després els serveis (incloent lo sector financer) i el comerç. Però també seva agricultura i la seva ramaderia són molt importants i modernes.
 
Les indústries es concentren en la megalòpoli formada per les regions metropolitanes de São Paulo, Campinas i Baixada Santista, en la regió de Sorocaba, en les ciutats de São Carlos, Ribeirão Preto i en la vall del riu Paraíba do Sul.
 
L'estat constitueix el principal centre financer de l'Amèrica del Sud: en la regió metropolitana de la seva capital (la ciutat de São Paulo) estan les seus d'importantsbancs brasilers i també estrangers amb filials a Brasil. L'Avinguda Paulista, en la capital de l'estat, concentra la set de bancs com el Itaú, i les sets brasileres de bancs estrangers, com el Banco de Santander i el Citibank, a més de la set la poderosa Federació de les Indústries de l'Estat de São Paulo (FIESP), que representa els interessos de les grans indústries instal·lades en l'estat. La BOVESPA (Borsa de Valors de l'Estat de São Paulo) és també a més important de l'Amèrica del Sud.
 
Seva agricultura produeix taronja i suc de taronja per al mercat intern i extern, i canya de sucre, cafè i cotó per al mercat intern. La canya de sucre és principalment plantada per a la producció d'alcohol, usat en tot el Brasil com biocombustible. La ramaderia va sofrir una petita disminució en els últims anys amb o creixement de les plantaciós de canya, però encara és important i els seus ramats de bestiar estan entre els millors del país.
 
{{Mga estado han Brasil}}